![]() Proces- en productevaluatieDe leerling legt een hele weg af vanaf de keuze van het onderwerp tot het uiteindelijke eindresultaat van de GIP. De evaluatie van de GIP bestaat dan ook uit:
Jaartotaal GIPDe onderdelen van de proces- en productevaluatie hebben een vastgelegd gewicht in het jaartotaal GIP terug te vinden in onderstaande tabel:
Welke vakken deelnemen per opleiding en het gewicht ervan kan u hier bekijken. Het jaartotaal van de GIP, nodig om te komen tot de eindbeslissing of een leerling slaagt, wordt opgemaakt nadat alle opdrachten (proces) en de jurydag (product) zijn afgesloten. Het jaartotaal van de GIP is een onderdeel van het proces-verbaal van de GIP-jury. Puntenadministratie en rapporteringDe (tussentijdse) resultaten van diverse GIP-evaluaties worden geregistreerd in het Skore-puntenboek van de leerling samen met de vakken. Er wordt geen tussentijds GIP-rapport opgemaakt aan het einde van de lesperioden P1 en P2. Gevolgen niet respecteren deadlineIedere GIP-opdracht heeft een deadline. Wanneer deze deadline niet gehaald wordt, verliest de leerling punten volgens deze schaal:
Een leerling die te laat is, moet zelf d.m.v. een persoonlijk bericht via Smartschool de betrokken leraar op de hoogte brengen wanneer de opdracht wel klaar is. Indien de leerling de opgelegde opdracht niet afgeeft voor 1 juni, dan verliest hij alle punten voor het onderdeel '7 de mondelinge presentatie en verdediging' (zie tabel hierboven). Een ongewettigde afwezigheid op de jurydag leidt tot een nulquotering voor ieder onderdeel (product) dat op de jurydag beoordeeld wordt. Eindbeslissing GIPOp het einde van het schooljaar wordt er een proces-verbaal opgemaakt waarop het al dan niet slagen voor de GIP wordt vermeld: de eindbeslissing GIP. Dit document wordt door al de juryleden ondertekend. Het niet-slagen wordt gemotiveerd. |
Geïntegreerde proef >